Survey: What Does A Girl Want To Hear From A Guy?

A warning for the ignorant...

So i was curious, what DOES a girl want to hear from a guy? Wanting to know just that, i went
to my Pidgin messenger and blurted the question toward my best pals
(Onizuka/Axi/Bellz/Aindr) to hear what they think a guy should say.

Description: These are modified names to hide the true identity of my clients (tapi kalo tau
diam2 suda~ hehehe)
Onizuka: A guy from my matriculation days. I know his story.
Axi: A girl from my college. Seems to know the right way.
Bellz: A chick girl also from my matriculation days. Been through alot of love hate relationships.
Aindr: A dude from my college. A veteran in the love business.

So the experiment begins:

Question: The core subject. What does a girl want to hear from a guy?

ONIZUKA: cool stuff, (pompuan) xske yg jenis senyap..,n talk about the thing that the girl
been into..,mcm girl tu kaki gig.. cite ttg gig..,girl tu minat kereta.. cite kete..girl tu minat
artis.. cite artis..so cmane ak nk taw girl tu minat ape? tanya? tgk personaliti? from her
friend.. her dress.. (Owh!)

AXI: erm depends pd pmpuAn 2, x sume pmpuan suke dgr kte romntis dr lelaki, yg pntg jge la
perlakuan ble ngan pmpuan, 2 je n jgn amk kesemptn, hehe, 2 la nsht ak, untuk peringtn dr
ak jugk . (Amin~)

BELLZ: erm, that's too general hahahaha! u nak kata dia cantik or what? u kata lah kalau dia x
cantik di luar it doesnt matter coz u tau dia cantik di dlm but if its looks ure after then cancel
that line above hahahahahaha, i know some would go for looks..itu temporary relationship
punya kes lah kot, kalau permanent then, u mjaga hati dia elok2 lah tp tgk jgk, what type of
girl u suka n what type of girl she can be.. the jealous monster or the flirt queen ke or the
social butterfly.. jeng3 hahaha (so evil hehe!)

AINDR: hahahahahahaha (cis, gelak jer huhu T_T) mungkin pujian tentang diri mereka kot,
nak dengar ke nak buat??? (What?) maksudsaya, ssorg perempuan nak dengar perkataan yang
keluar dari mulut lelaki, atau, menerima perbuatan dari lelaki??? pujukan, kata2 kasih
sayang seperti: saya rindu awak, saya sayang awak, awak sangat cantik arini dan rakan2 yg
sama waktu dengannya. kalo dia bengang? perkataan minta maaf dan perkataan yang
menunjukan rasa bersalah, serta perkataan yang cam manggantikan perkataan janji sperti 'k
saya xkan buat lagi'. (kalo bkn salah saya?) kena guna hikmah, sbab peremopuan xkan terima
bulat2 penafian kita (so xleh ckp straight la ek).

Faer: Err...apa kata survey? [Edited] Okla, bagi aku, xda yang betul dan xda yang salah. Aku cuma nak tengok korang nyer pendapat. There are some that fit certain situation and some that don't. Yang aku nak tambah: aku bukanla nak buat guideline untuk dating, cuma nak scope korang nyer experience yang dah lama dalam 'bidang' camni hehehe. Bak kata Dr Fadzilah Kamsah: Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini. So, forgive and forget la k~

P/s:
Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.

5 text messages:

Atira. said...

okay la this is from me.

what girls want to hear from a guy:

1. you notice the difference (eg if she's wearing a new earings or had a new haircut) it shows that you 'paid attention' to her. :P

2. ofcourse, everybody loves compliments. tapi jangan lah over sangat nanti nampak obvious and macam tak sincere.

3. girls love hearing guys joke. ;))

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Oooo juicy~ one for the heads up bout compliments! Jokes? Knock knock! lol~ tqtq...

AwoL said...

be urself... i think thats enough
^_^

**PriNciPLe_AmZy** said...

Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda. <---
Sangat bersetuju dengan ayat ni...

hurm, the most important thingla kan appreciate her ... apa dia buat walau bnd kecik pun show some gratitude bkn nak suh balas balik tapi notice! One more thing notice her face expression (ni kalau kes ckp pakai lepasla ni, tapi if it an advice I think its ok)... Respect! Never ever cross the line ;)

nabyla :3 said...

:)

twatter

follow.me.k, i'll follow u later =)

wat.u.missed

chocolates...

BLOGGER TIPS BlogMalaysia.com