Master Pyramorphix: SOLVED!

Yeah i know, it looks cool, but wait till you try it!

UpdateLink: try my new video tutorial on the Master Pyramorphix~
Wahahahah *alhamdulillah* akhirnya aku telah berjaya menyelesaikan salah satu misteri alam manusia nie: Master Pyramorphix (RRP:RM15.00)! Huhuhu lepas sebulan baru leh samakan semua warna T_T. Sesetengah orang maybe tanya: "naper tak bukak jer satu-satu pastu pasang balik?" Jawapan: Aku risau tak dapat pasang balik =p. Nak tau bagaimana nak selesaikan? Jom tengok~

Haaa nie cuma snapshot yang aku amik lepas dah lama tak nampak mende nie siap *padahal gatal tangan coz dah lama tak pegang DSLR* tengok-tengok la dulu. Klik pada 1 warna untuk lihat muka MP (Master Pyramorphix) yang berwarna sedemikian.


Solution/penyelesaian Master Pyramorphix: Klik sini!

Ada bran? Berani mencuba? Senang jer =p Selamat mencuba!
P/s:tengok MP, bukan awek kat cover magz tue! ^_^

15 text messages:

i M a Z a i M i said...

hebat lah paan. ak baru try main cubix yg 3X3 tu..tu pun reti wat utk one surface je..hehe

Fær.han/Unown F/Gyan said...

ahahaha thx ima~ ala aku ikut manual jer~ Yang 3x3 tue senang jer, ko nak aku ajar 10 kali pown bleh =p *poyo gler*

piko said...

caya la
ajar2 nanti
huhu

aku.husna.lurvetto said...

wah..
hebat slesaikan mnatang ni!

encik BANGLA said...

pocket cube, rubik cube, rubik revenge, rubik snake, professor cube, rubik mirror, pyraminx, gold fisher cube, floppy cube n megaminx... aku punye collection skrg~ huhahuha!!!

adiwarnatasya said...

Owahhh
Hebat Kamu...

diya said...

nmpk interesting bnde nih

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@piko: nak ajar? Aku still kena guna 1 jam nak siapkan >_<

@husna: Ahahah thx!

@bangla: Adoi! Ko dah lengkap ke koleksi?

@adiwarnatasya: Tenkiu kamu!

@diya: Heheh memang pown, mampu membuat anda botak dalam masa sehari =p

pelangi said...

huhu... aku da cuba buat ar... tapi aduh.. paler otak aku ni tak dapat pick up lagi ar... aku pening bila dia da jadi tanduk2 tu.. geram aku... mcm mana ek?? ko ble ajar aku step by step tak?? kalau ko tak kisah la... aku ni pun penggemar rubik ni gak... 3x3 aku da lepas... 4x4 pun da lepas... tapi susah ar nak cari yg original... nak cari kat mana ek???...

plzz tolong aku... biul aku da ni...

pelangi said...

anyway thanks.... aku da berjaya menyelesaikan kebiulan aku... huhuhu... dalam masa 2 hari jer aku buat... tunggu ko punyer reply tak reply2.. huhu... tak per la... sama2 kita gud luck k... aku nak cari 5x5 plak pas ni... tapi susah ar nak cari yg original punyer... ko tau tak kat mana?? tapi tak nak ar mahal sangat... huhu... thanks again..

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Eh sori2 sebab lambat sgt. Modem aku dah 4 ari down...nyways, congratz dapat siapkan!

Ko nak 5x5 lak? Ko dok kat area mana? Aku around KL. Kat sini antara RM20-50.

pelangi said...

aku duk klang... tapi kat KL pun aku ble g... kat mana ek kedai dia??? ok gak 20-50 tu.... tak der la mahal sangat kan... huhu...

Faer/Farhan/Gyan said...

Owh around Klang...hmm aku kena cek balik la. Takot r salah bagi info =3 Erm carik yang ori brand ker? Setahu aku maybe yang ori nie under brand rubix or master mefferts. Tgk la dlu k~

pelangi said...

tak per... take ur time..
nanti papahal info aku ek

Fahrani Nisrina said...

di coba ya gan

twatter

follow.me.k, i'll follow u later =)

wat.u.missed

chocolates...

BLOGGER TIPS BlogMalaysia.com