PABM 2011 membuat Faer bangga dengan bahasa ibunda ^_^


Erm yang dalam banner nie pemenang tahun lepas ye, harap maklum :p
Salam korang. So semalam, waktu Faer tengah channel surfing, tertontonlah siaran langsung PABM 2011 ni. Maka, terpakulah di monitor kerana ternampak seseorang yang Faer cukup kenal masuk pusingan akhir ni, pastu menang lak tu :p


Erm bagi yang tak sempat tonton pusingan akhir ni, jomla tengok!
Tahniah Amirrudin Abd Rahman! :D Bagi yang blum tau, dia telah berjaya merampas gelaran Juara PABM 2011 Kategori Nusantara weyh! Warga UPM bangga dengan anda!


Erm bagi yang tak sempat tonton pusingan akhir ni, jomla tengok!
Tahniah juga diucapkan kepada saudara Halil Ibrahim *Turki* kerana telah berjaya menjuarai PABM 2011 Kategori Antarabangsa! ^_^ Bestla ko cakap last-last pasal superhero tu! Unik!


Erm bagi yang tak sempat tonton pusingan akhir ni, jomla tengok!
Akhir sekali, tahniah kepada Genevieve Woods *Australia* kerana mendapat tempat Ketiga Kategori Antarabangsa! Korang jujur je la korang suka tengok dia main-main mata waktu awal-awal ucapan dia tu :p

Amacam? Best tak tengok peserta bukan Malaysia cakap BM yang mungkin jauh lebih berisi daripada korang? *huhu peringatan untuk diri sendiri juga ~_~* Apapa pun, boleh dilihatlah dari sini yang sebenarnya, Bahasa Melayu tu dipandang tinggi oleh satu dunia, kalo tak, takdela hadiah dia sampai 4-5000USD *yes, hadiah dalam US Dollar, bukan ringgit!* Ohoiiii~! :p


Btw, kepada rakan-rakan ex-K5, korang rasa gadis yang dibulatkan dalam gambar diatas ni ada rupa macam sape-sape yang korang kenal tak? :p HINT


P/s: Kenal tak macam saper? Kikiki~
P/s: Sorila ada 3 video je, hard disk terhad :p
P/s: Janganlah pandang rendah Bahasa Melayu ok.
P/s: Bangga ar lepasan UPM jadi juara, Tahniah! :D
P/s: Video ni hak RTM ok, saya tukang rakam je :p
P/s: Diharapkan makin banyak yang akan ceburi pidato BM selepas ini :> *contoh dah ada*

4 text messages:

aDyLLa OmaR said...

heh apesal ade link aku di situ? langsung tadak kesamaan HAHA merapek ar ko neh~

btw,

hensemnya BELIAU berbaju melayu songket kuning~ auww. HAHA

aleyamaira said...

wow, hebatnya mereka. tumpang bangga juga dengan bahasa kebangsaan Malaysia. Go BM!

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@dyla: eh tak sama ek? kikiki~ siyes? Aku ngan ecah agree sebuijik macam ko :p

btw, tak puas2 lagi ker jumpa yang berbaju melayu kuning bersongket time blaja dulu? kikiki~

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@aleyamaira: hahaha bangga laaaa~ :> Go BM gak!

twatter

follow.me.k, i'll follow u later =)

wat.u.missed

chocolates...

BLOGGER TIPS BlogMalaysia.com