Let's learn how to prepare: Mi Sedaap!!!

Salam and hey peeps. I'm sure MANY of you have tried and tasted mi Sedaap, especially those that live in colleges around Malaysia *ngaku jela* But have you ever wondered how to prepare mi Sedaap? Jeng jeng jeng~

*manala tau ada spesis yang asyik suruh orang lain tolong buatkan~* So today i've prepared simple diagrams for you to try when you're hungry :P Enjoy~

What you need:
  • 2x mi Sedaap
  • 2x bowls
  • Boiling water
  • Fork and Spoon
  • Scissors
  • Dish-washing soap


Click image for a larger view~


P/s: So amacam, howazit? Jadi tak? Kenyang tak? Pening tak? Luka tak? Saket prot tak? :) Recite Bismillah before nom nom nom ok~ Taa~

7 text messages:

i M a Z a i M i said...

tolonglah hantar ke sini..tgh laparrrr

Zakiah Adun said...

adeh~ cuti2 pon mkn mi sdp ke.. huh??? faer, aku ade resepi baru utk ko.. da lama aku plan nk bg ko resepi tu, t aku blogging ye..

piko said...

ingat dish-washing soap tu special ingredient :P

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@ima: hahaha perlu ker hantar? gi 7-11 jap :P

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@zaki: haha ni resepi kalo dok kat kolej la~ tapi kalo kat umah xder orang masak, apa salahnya kan :P Resepi baru apakah?

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@piko: haaa, tu la pentingnyer baca manual aku nie betol2 :P

aleyamaira said...

budak 7 tahun bukan guna gunting kat skola ke? =P
tak suka mi sedap, tapi tgk kat gmbo tu nmpak sedap sesgtla pulak...

twatter

follow.me.k, i'll follow u later =)

wat.u.missed

chocolates...

BLOGGER TIPS BlogMalaysia.com