Khas untuk anak dara yang dah beso panjang tapi still tak pernah menyiang ayam :D *VIDEO*


Hanya untuk mereka yang konfiden guna pisau ok~
Salam and hi again. I know kat luar sana, mesti ada ramai anak gadis atau pown anak teruna dalam lingkungan 20-an yang masih belum pernah jejak kaki ke dapur untuk cuba menyiang atau membersihkan ayam ataupun ikan. So dalam video nie, Podchef akan memberi tutorial asas bagaimana nak menyiang daging ayam dengan mudah :D




  • Baki-baki rangka dan hujung kepak ayam boleh digunakan dalam menyediakan air rebusan *nasi ayam* atau sup, so tak perlu dibuang.
  • Kalo boleh, cuba bersihkan seberapa banyak lemak yang melekat pada daging tersebut, makan gaya sihat ok :D
  • Pastu kalo isi ayam tu *pedal, hati, ginjal, usus, etc.*, kena tanya orang rumah la ye~ hahaha~ Selamat Mencuba!
P/s: Huhuhu...bila lak la aku nak turun dapur bersihkan ayam nie...tapela nanti suh bini je la tolong bwatkan :P

4 text messages:

i M a Z a i M i said...

klo sy siang ayam bukan mcm ni. tlg2 dia pun ikut skali.

Asyraf Azizan said...

cara cni lambat le. baik ko shoot video potong ayam kat pasar. lg best.hehe

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@ima: hahaha samala macam ayah saya :P Cara camni best kalo nak bwat chicken chop~ Yela, part dada tu kalo xda tulang lg best kan :D

Fær.han/Unown F/Gyan said...

@lehe: hahaha lambat, tapi tang nak makan nanti kan senang~ xda tulang :) Yang shoot video tu nanti2 je la, tunggu wujud 7D dalam tangan aku dulu ek~ *yang bleh rekod tu sila2lah dulu ek :P*

twatter

follow.me.k, i'll follow u later =)

wat.u.missed

chocolates...

BLOGGER TIPS BlogMalaysia.com